Sunday, January 3, 2016

Bad things.

I have this one bad habit of mine.
A very bad one.

I have a habit of pandang semacam dekat orang kaya kaya.
First impression of course.
Lagi lagi before aku kenal, kalau dia serlahkan kekayaan dia.
Bukan sebab dengki.
Tapi sebab traumatized.

Biasanya aku pandang semacam sampailah aku kenal dia lebih sikit.
Macam kucing liar nak rapat dengan orang,
kena approach aku perlahan-lahan.

Aku dah taknak jumpa jenis yang,
kaya tapi lupa mak bapak,
kaya tapi mulut celupar tak cover kalau jumpa orang susah,
kaya tapi makan duit orang,
kaya tapi sombong.


"Eh, kau ni layak campak dalam lori sampah je"
-aku takkan lupa ayat yang kau lempar dekat the 8 years old me-

Jangan rasa offended ya rakan rakan gua yang kaya.
This is just a habit of mine.
Aku tau tak semua orang kaya teruk.
Tak semua orang susah tu baik jugak.

Yang dah berjaya jadi kawan gua , aku ucapkan tahniah.
Either sebab kau berjaya tamed kan aku.
Or maybe kau memang azalinya merendah diri.
Or else sebab kau berjaya rahsiakan identiti harta kau.
*peluk kawan*

No comments: