Monday, January 4, 2016

Call.

Harini hari yang aku tunggu dari lepas tarikh 22 Disember.
Aku taknak terlambat or tersilap tarikh lagi.
So hari hari aku remindkan diri aku.

Hari hari jugak aku tanya Ellina,
"Patut ke eh kite call die on that day?"
"Apa eh nak bagi?"
"Okay ke kalau yang ni?"
Aku rasa maybe Ellina sampai rasa nak muntah muak dengan soalan aku.

Harini seharian aku fikir,
apa aku nak buat ni
apa aku nak cakap
macam mana nak tak overreacting.

Mengigil gigil aku pegang phone.
Eh rilekla Mira
Jangan nak gelabah sangatlah.

Bila nak tekan call aku fikir lagi
"ish betul ke tak over reacting ni"

Aku tekan call,
menggigil nak cakap.
Kejap kejap senyap.
Sumpah aku cuak.

"Happy Birthday weh,"

Tu je pun aku nak cakap.

Tu baru kata suka , aku dah overreacting.
Maafkan aku sahabat.

Kalau baca blog ,
gua nak pesan,
semoga panjang umur,
makin beriman,
dimurahkan rezeki,
diberkati Allah,
dipermudahkan semua urusan.
*senyum lebar*

nota kaki: nanti sila jumpa tuntut hadiah, gua ada something untuk anda, for real.

No comments: