Thursday, May 19, 2016

Primi

Sila tutup blog ini jika anda tidak mampu handle imaginasi ganas.

Primi ni nama medical untuk ibu ibu yang first time nak beranak.

Gua tengok proses baby tu keluar dari mak dia.
Kepala dia tersekat dekat opening mak dia sebab opening kecik and mak dia tak pandai push.
Maka doktor terpaksa buat episotomy(Potong sikit kat tepi opening tu)
Potong kemain. Macam guna gunting tumpul je.

Darah jangan cakapla sebesen agaknya.
Kepala baby dengan ukur lilit 33cm keluar dari maknya.
Kau bayangkan seksa tak seksa weh.

Aku terkial-kial nak tengok doktor jahit balik.
3layer dia jahit.
Kemas gila tetibe kena soal.

"What is the sign of placental separation"

Hah dahla kelas first OBG.
Aku pandang Sab, Sab pandang aku.
Memang terdiam kau.
Malu gila rasa cam kepala blur taktau apa2.

Ahh tak kisahla, asal baby yang keluar tu comel gila. haha.

Sekian ni adalah group kami.



No comments: