Tuesday, January 5, 2016

Pani Puri.

Pani Puri bukanlah perkataan magik.
Tetapi Ianya adalah sejenis makanan india.

Ini adalah Pani Puri.

Ahad lalu, Ellina ajak makan Pani Puri.
Sungguh aku tak suka gila rasa Pani Puri.
Aku pernah makan sekali dulu ,
dekat foodcourt.
Rasa bawang habis.

Tapi aku temankan jugak Ellina.
Pergi kat satu gerai.
Aku tak pernah pergi.

Aku tak order langsung.
Duduk tercangak je , pandang slack dekat pani puri.

Ellina pun hulur dekat aku.
Aku paksa diri nak makan.
Eh sedap pulak.
Rasa macam karipap kentang letak kuah manis.

Dia orderkan aku dahi puri.
Aku tak mintak apa apa pun.
Tapi dia nak belanja kan.
Terima jelah.

Aku telan.
Miserable gila rasa.
Sumpah rasa nak muntah time tu.
Aku stop makan.

Ellina berkali kali tanya.
Betul ke aku taknak.
Aku geleng.
Tak sanggup nak telan lagi.
Dia tanya apa rasa dahi puri.

Aku pun jawab
"Rasa macam inti karipap makan sekali dengan yogurt kosong"

Dapat bayangkan tak rasa miserable tu?

Ni adalah Dahi Pani Puri (Dahi means Yogurt)

nota kaki: Ellina pun setuju dengan apa yang aku fikir lepas dia try dahi puri.
Dahi Puri end up in tong sampah.

2 comments:

Athirah Diyana said...

1st time dengar nama makanan ni. huhu. tengok pun nampak kurang menyelerakan. tapi kalau kena org yg buat sedap, sedap kot. heee

Chan said...

pani puri ni sedap je
tapi kalau ada yang letak yogurt tu,
slack habis la