Wednesday, May 11, 2011

CONTEST: KORANG SAMBUNG SENDIRI

*Sila klik pada banner

Harini aku ajak Lovefafa ke supermarket tiba-tiba...

Aku dengan sahabat molek aku sorang ni ternampak Justin Bieber dengan Selena Gomez berdua-duaan dan berkissing kissing di khalayak ramai.

Haram gila boleh pulak dating depan aku dengan Lovefafa. Yang peliknya apahal artis Hollywood nak dating dekat Supermarket Tesco? *suka hati akulah cerita aku. 

So, aku dengan LoveFafa pakat nak serang depa dua sebab memberi pengaruh buruk dan tidak bermoral dekat rakyat Malaysia.

"Well, well what do we have here, it is Justin and his oldergirlfriend." *kata Lovefafa dengan sinisnya.

"Yo dude, get out of here if you both want to kissing, you are giving a bad example to the Malays kids especially" *aku berspeaking menggunakan ascent British dengan lantang.

Justin dengan Selena pandang kitaorang dengan muka yang sesetengah pihak kata comel. *mereka katalah.

"Awak, kenapa awak speaking dengan kami? Bukan ke bahasa itu melambangkan bangsa, awak Melayukan? Cubalah cakap Melayu". 

Hambik kau! speaking speaking sekali setepek kena dekat muka advice yang menyentuh hati daripada seorang mat salleh.
Perghhh, lancar gila cakap Melayu. si mat salleh sorang ni.*kagum

Ya sahabat sahabat sekalian, bahasa itu jiwa bangsa. Hargailah bahasa kita.

"HIDUP MELAYU!" 
*ceiit! tiba tiba jadi macam pendekar Melayu sejati pulak dah.

P/s: aku tengah nak exam so idea tak segempak mana. T.T sori na LoveFafa *peacee

Sekian,

28 comments:

taliff said...

well,well, well, I feel stupid when i speak english..Better I speak Mandarin ka, Thailand ka or bahasa carut-carut.he he he

Sayangilah Bahasa Kita...

Singgah Dari :I Think OF

Amira Chan said...

Hahahaha.

ya anda betul! sayangilah bahasa kita! :D

Led said...

saya suka skipping.... ;)

btw, i dah follow u. hit me back...

tq..

Amira Chan said...

hahaha,
da follow dah.
:) thanks btw.

sangat setia said...

haha. comel cterny. haha. follow u done :)

Syuxer said...

bahasa adalah naluri komunikasi yang terucap dari mulut..indahnya bahasa melayu kita kerana tiada belit2 cam english..huhu

Amira Chan said...

SANGAT SETIA: hahaha comelkah thankss. :D

Syuxer: Wahhhh, betul betul bahasa melayu tu indah kan?

saiful@SESTRONOVA said...

bahasa jiwa bangsa.. klu bukan kita sape lagi kan.. takkan nak suruh orang afghanistan cakapkan melayu utk kita kan..

saya syamimi said...

hahaha..gembar bieber ckp melayu! well i reti ckp melayu taw!

anamizu said...

yeahhh! bahasa melayu lg penuh jiwa kot..
* folowed u dear ^__^

Husna Lana said...

haha. nice nice. banggalah dgn bahasa ibunda kita. hihi ^^

Intan Nur Syahirah (I.N.S) said...

bahasa melambangkan bangsa ..berbangga lah dengan bahasa kita :D follow u .

fierapirot said...

hahaha...betul tu dah name nye orang melayu ckaplah melayu,patut kite kena banggelah dgn bahase kite..=)

SheyPull said...

sape nka LOVE saye lak neiwh?
hehehehe
:) saya syg kawan2 saye....:)



JOM singgah blog saya nak... Thesis sudah siap...hehehe

NuSaNa NoSa 91 said...

tu mat salleh betul ke atau kacukan je?? =.=

kaka said...

haha..besh2

Abang Long said...

Aku pun bertanya, mana engkau belajar cakap melayu sampai fasih sekali.. Justin pun menjawab, aku tak belajar tapi pagi tadi aku jumpa kamus english melayu dan aku masak jadi sup, pastu aku minum...tu yang fasih gila tu...huahuahua

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/05/kenapa-perlu-menganiaya-aku.html

Amira Chan said...

Abag Long, semat :DDD

Along Usop said...

kendian aku plak jawab...

then why did you speak in Malay to me?.. aren't we doing the same thing?? speaking other's language so that the other person understand what we are trying to tell??

duh..

Amira Chan said...

@Along Usop.

Pastu nanti kau masuk muka surat depan surat khabar sebab malukan justin bieber. hehe

Miss Anis said...

hahaha..agak kelaka la...

Amira Chan said...

@MISS ANIS:
yeke? thanks :P

pRotege oN tHe R0ad said...

msti mat salleh dh d0k lama kat Malaysia..tpi orang yg bermastautin kat sni dari lahir nak speaking je memanjang....

Along Usop said...

best oh masuk paper..
dapat publisiti..

pemes pakcik... hahahaha

adikiadikon said...

sengal jee. hha

k e y r i said...

hahaha hebak3! :D

muz said...

imaginasi kaw2 ar... :)

SIAPA LELAKI ITU

SheyPull said...

LOVE is CINTA kan?



JOM singgah blog saya nak...kenapa ye kite perlukan orang yang memahami diri kite?