Sunday, July 24, 2011

Perempuan VS lelaki.

Salam and hello there, universe!
Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Illah dengan limpah dan kurniaNya dapat kita membuka blog lagi pada hari ini (gara gara jadi MC usrah haritu)

Sorry kalau aku nampak sombong pada anda semua, tapi sudah ku bilang bukan? Gua kena fokus study dong, kalau tidak, gua enggak dapat fly (cakap indon)

Mata pelajaran kita pada hari ini ialah:

"Macam mana korang nak belasah lelaki yang try tackle korang"


Ayat nampak ganas nak mampus, jangan risau cikgu takkan ajar mata pelajaran keganasan disini.
Kita belajar mengikut problem based learning(alamak macam medic aussie lak, muahahah)

Situasi yang desperate nak mampus:

Adik Megan Fox ,berjalan secara cat walk di kaki lima. Tiba tiba:

"citt cittt" (bunyi ala ala cencorot gitu)
"eh, awak yang kat situ! alamak ai, marilah abang bawak balik rumah jom?"(muka mintak terajang high heels)

Aku tahu korang selalu kena kan? Tapi jangan risau, gua ada penyelesaiannya..

Penyelesaian:

-Korang stop dan conteng muka korang dengan gincu dan lari ke arah kumpulan lelaki yang bebunyi cencorot tu.

-Pergi ke kumpulan lelaki tu, then korang kentut kuat kuat. (sumpah tak senonoh.)

-Menjerit dari jauh ke arah lelaki cencorot dengan suara sengau.


-Buat muka setoyar yang mungkin dan berjalan. Ini salah satu contoh

-Tarik mana mana lelaki then jerit, "woi aku dah ada suami lah woi!". (lebih bagus kalau laki yang berumur. miahaha)


-datang dekat lelaki tu, then lempang diri dia.(kalau taknak, gunalah pemedih mata dan sembur dekat laki tu)

-jerit macam budak gila "ye?? ye?? awak panggil saya ke???"

dan cara yang terakhir,
cara  yang terafdal

"Jalan buat dunno je kat mamat mamat tu, tak perlu dilayan"

Itu sahaja situasi untuk harini, lain kali aku buat lagi. InshaAllah
sekian,

4 comments:

Encik JI said...

xpon, pegi je kat laki tu, bagi no fon. kekeke

[sutera kasih] said...

buat dunno je la cara terbaek kan hehe

puan sri lala lili lulu said...

hahhaa!! terbaik!!!

Amira Chan said...

@encik ji
er, tu nanti kene terajang dgn bapak. hahaha

@sutera kasih
betul, buat dunno jekkk

@lili
hahaha. pena buat?