Wednesday, July 27, 2011

Segmen: Memori Ramadhan by Sakura

Jom join segmen Snowsakura !

Tersebutlah al-kisah(nada syair) seorang puteriiiiii.... (muntah)

okay okay, aku serius (muka serius dibuat buat)
Memandangkan Ramadhan hampir tiba, yeay! (melompat tak tentu arah)
Terkenang pulak memori time bebudak dulu.

Banyak sangat memori ramadhan. 
Tapi yang paling common aku rasa hampa semua mesti curi curi minum air or makan kan?

Aku pun pernah buat, so harini aku takkan share pengalaman aku yang gitu.
Kalau dulu aku ni asal balik kampung je, mesti ligat gila main.
Lagi lagi kalau nak ada sepupu aku.

Habis semua menda kami main.
Siap terjun dalam parit lagi. (jangan disangka perempuan begitu sopan)
Paling tak boleh belah.

"MAIN DARI TENGAHARI SAMPAI PETANG"

Mak aku pesan, time puasa tak boleh ligan sangat. Nanti akibatnya jadi macam aku.

Balik dari main(approximately 30 minit sebelum berbuka) aku terus terjah peti ais, bukan nak mai ambil air.
Tapi aku pi amik semua ais yang ada dalam peti ais tu bawak masuk bilik air.

Ais tu aku tuang dalam besen dan aku takung air paip sebagai pelengkap.
Lepas tu apa aku buat?
Aku berendam dalam besen gara gara dehydrated. (jangan tiru aksi ini)

Terima kasih kepada aku, satu family tak dapat ais pada hari kejadian.
(muka bersalah)

Itu sahajalah ragam aku. Korang pun mailah cerita sekali noh. Lagi lagi Sergeant Keroro

Sekian,

8 comments:

snOw sakura said...

wahh.. thx sudi share cta anda.. haha, extremenya mandi ais.. ^_^

amni azmira said...

bestnya memori silam anda..nti nak try mandi ais..^^

alif haris said...

hahahah .. berendam dlm besen tu dgn ais !!!
perghh cool gilo lah kamoo ni :D hahaha

Amira Chan said...

@Sakura
welcome.. :)

@amni
trylah. konfem terubat dehydrated tu :P

@alif haris
hahaha. zaman bebudak kottt

sj said...

hah!! redam dalam ais ... hahahahah TERBAEK!! (^^)V

Hanie_Dew said...

gila lah.berendam dalam ais tu...boel keabs kebas satu badan.

Cik bunga mawar said...

hahaha, nice story~

salam singgah :)

snOw sakura said...

tahniah! cta ni mmg best.. =)

http://snowsakura91.blogspot.com/2011/09/pemenang-segmen-memori-ramadhan.html