Sunday, May 8, 2011

She is supercool.

“Being a full-time mother is one of the highest salaried jobs... since the payment is pure love.”


Nampak je kan qoute di atas? Mesti hampa semua dah dapat teka sapa yang aku maksudkan supercool tu?

Mestilah aku!

Eh, maaf ma, akak silap taip tu *sengih, yang supercool tu mestila mama. :D

Why does she is said to be supercool? Sebab dia duduk dekat Antartika kah? *garu garu pipi.

Bukanlah, sebenarnya sebab mama aku hebat.

Adakah entry ini bersempena hari ibu semata-mata yang dikatakan jatuh pada hari ni? *gaya pembaca berita

NO WAY!!! To me everyday is mother's day. Kan ma kan?

Terima kasih ma sebab:
-Didik akak sampailah akak yang degil ni jadi anak yang menurut *masih dalam proses kan?

-Masak sedap sedap untuk satu family time hujung hujung minggu *hari biasa nenek yang masak.

- belanja akak baju cantik dekat pasar malam *hehe tak men lah baju branded

-meninggikan suara bila akak buat salah *baru akak takut dan sedar kan?

-sabar layan kerenah akak dan adik adik yang selalu bertumbuk bersepak, berterajang bila bergaduh 
*dasyat gila gaduh

-melahirkan kami berempat. Kalau ma tak beranakkan kami takdanya kami kat dunia. :P

Entry ini khas untuk mama saya. Akak nak mintak maaf, tahun ni tak dapat nak buat havov havoc untuk ma *sambil memerap dalam bilik kecewa.

Kalau sebelum ni akak ada jugaklah jadi kepala nak wat suprise untuk ma tapi nampaknya tahun ni tak dapek  den nak bersamo samo dengan satu keluargo *longat negeri sembilan.

For sure abah buat suprise lagi, bos besar rumah (caca) buat kad lukisan buruk cantik dia tu. Si kembar berpeluk peluk dengan ma kan? kan? kan?Mesti punye lah! grrrr~ *nada jeles.

tapi takpe, akak ada mende yang lagi special untuk ma.*senyum bangga

I represent you my present  to my greatest mum in the universe!

 THE VALUE OF LOVE! *hebat tak

Mungkin kita tak nampak menda tu secara materialistiknya, tapi kita dapat rasa menda tu dengan hati kita. *eceh jiwang

Pape pun ma..
I LOVE YOU SO MUCH! *abah jangan jeles. hehe

Sekian,

11 comments:

kim heeruul said...

kim pon sayang ibu kim..

selamat hari ibu..^^

Amira Chan said...

Semua orang angkat keyboard dan kata SAYA SAYANG IBU SAYA! weeeee

miss.Addin said...

hari bapa boleh bagi kat abah pula :) hee

nice words sis !

~SYAZ~ said...

selamat hari ibu!!! ^_^

Amira Chan said...

Miss Addin: Teheee nampaknya begitulah. hehe Nanti hari kanak kanak untuk diri sendiri plak *perasan

Syaz: ya, selamat hari bonda.. hehe

Far8 budak baik said...

mama maaf kn...hahahaha
mama mmg ar hebak
sume dy wat tuk kita kn..
selamat hari ibu =)

SYAFIQAHSALEH said...

sweetlah entry nie..selamat ari ibu gak :)

Hayati Hamzah said...

saya pun mahu jadi supercool mcm ibu awk ;)

Amira Chan said...

FAR8: yup she is cool and superb!
Syafiqh: yeke? thanks *blush. eheheh
Hayati: Marilah bersama2 kita try *eceh hehe

EYFAalias said...

Hari ni hari ibu. esuk lusa hari abah pulak. abah relex je bah. HAHA. eh jap. tp ada ke hari abah? huhu

Amira Chan said...

ADA ADA.
FATHERS day
aka
hari bapak sedunia. hahaha
:D