Monday, May 9, 2011

Ugutan.

"Sayang, jangan macam ni ok?"

"Tak kira! you kena belanja i jugak" *sulking

"Tapi i tengah sengkek ni sayang, you kena faham"

"Tak kira! nak jugak!"

But yet aku tak belanja jugak si dia, lantaklah dah memang aku tengah sengkek pedulik apa aku. Akibatnya?

Dia merajuk sama aku. She slammed the door, buat muka dan biarkan aku.Then,  aku was like


Memandangkan da alang alang dia merajuk, so aku pun masuk bilik aku dan tidur. Malas aku nak pujuk lebih lebih *kejam.

Aku bangun tidur beberapa jam selepas kejadian *prediction je.
Disebelah bantal aku ada seutus surat.

SURAT UGUTAN.

Berkerut muka aku baca surat kau. Saiko gila lah kau.*tersenyum sinis

Surat Ugutan
*surat ugutan kalau tak beli eskem

Budak budak memang suka menda alah ni eh? Konon nak ugut ugut tapi jadi bahan comel pulak.
Aku pun dulu suka ugut abah aku cakap nak lari dari rumah kalau aku merajuk sama dia 
*ok sekarang aku dah tau dia ikut perangai sape, sambil tepuk dahi sendiri.

p/s: exam hari ni alhamdulillah berjalan lancar. By the way thanks bagi sesiapa yang memollow.

Sekian,

18 comments:

EYFAalias said...

HAHA. siap nak lari umah. comel je :D

OreO HitaM said...

Gila kejam kena ugut

Amira Chan said...

Eyfa: hehe, beselah bebudak

Oreo: Tu lah pasal, runsing hati ouh memekirkan *cait

Cik Miera said...

oh my...!haha.. sgt comel.men ugut2 lak..hihi..budak2

Amira Chan said...

Teheeeee~
My putri selalu buat menda menda comel nih :P

fazae said...

hahah comel nya :D

nelly said...

protes tu ! haha

Amira Chan said...

cheeeeseeeeeeeeeee. hehehe

Amira Chan said...

Nelly: hahaha tak tgk lagi akaknya protes cmne. hehehe

hanisa sabrina said...

comel gilalah kecik2 pn dah pandai. haha

~SYAZ~ said...

haa!!!
ni mesti dia ikot perangai kakak dia lah ni kan2??
biasalah bebudak..
hehehe

Amira Chan said...

ni kira comel kampung sikit, hehe
bebudak modern sikit pakai hp anta mesej.. hehe

Amira Chan said...

Sya: urmmm.. hehe kakak die lagi dasyat mengugut. kata kalau taknak bagi tinggalkan kat rumah anak anak terbuang. hehe

Miss Shikio said...

hahah~

mesti comey gila reaksi dia nak lari umah

Amira Chan said...

Takdelah, lepas baca surat tu, tgk die tgh elok dok depan tv dok melanguk nengok Cartoon network. hahaha

Heidi Shafiq said...

hahaha.. comel.. :)

magnoliapert said...

Alahai. cute nye. Hehehe ^^

http://magnoliapert.blogspot.com/

Amira Chan said...

HEHE. tengokla akaknyee. :P