Monday, June 20, 2011

Apa guna mata.

Aku dengan Ikhwan menanti dengan penuh sabar dalam kereta.

Tiba-tiba

"Kak, kau tengok ape die buat tu"

Sekilas aku menoleh melihat apa berita gempak benar yang Ikhwan nak tunjuk dekat aku.

Ada perompak kah?
Ada kemalangan kah?
Ada orang gila try bogel tengah jalan ke?

Tidak sama sekali..Rupanya..

Ikhmal, menghampiri kereta sebelah kami, diketuknya pintu kereta itu.
Pemandu kereta buat muka berkerut seribu juta lipatan gara gara pelik.

Ikhmal tersengih lebar.

Tersalah kereta rupanya.

BAPAK GILA MALU BEB.

Pengajaran: Gunakan mata anda sebaik mungkin, sebelum terjah, guna mata dulu.

Sekian,

10 comments:

EYFAalias said...

hahahahhaa. boleh plak salah keta. malunyaaa :p

adwafarahin said...

caitt! slh kete rupenya haha

Amira Chan said...

@EYFAalias

tahu takpe, kitaorang dah tergolek golek gelak kot

@adwafarahin

nape? ingatkan ape tadi? hehe

haikalblank said...

aku pernah dowh salah kereta....tapi tak segan sangat sebab model, kaler dengan sport rim 2-2 kereta sama!

tapi tetap sumpah malu. aku siap dah duduk dalam. dem.

Amira Chan said...

@haikalblank.

mak aih! so pemandu lagi pelik ar kirenye?

mata lebam said...

HAHA penah terserempak pakcik 2 kali salah masuk kereta.seyes lucu.:)
dah follow awak,kalau sudi mai la singgah blog saya sambil kelik2 iklan adds:)

SheyPull said...

nak gelak guling2 mcm tenggiling leh x?

HAHAHAHHAHAA


JOM singgah blog saya nak...asik2 event...asik2 event...ade benda lain ke?.

Raji and Yeen said...

hahaha ak dlu pernah tersalah blik =.=
kunci boleh dimasukkan tapi pntu tak terbukak.. pelik gak tbe2 ad org tanya siapa dari dlm.. (~.~")

cik myrha said...

haha..malu nye :)
penah jugak tersalah cuit org kt mall.sekali org tu wat muke ketat giler..hua3 :)

SweetLikeWhat said...

Hahaha..kelakarnye.. :D