Monday, June 20, 2011

HADIAH UNTUK ABAH.

Aku tengah menggoreng roti sardin time pagi yang sungguh nyaman tu.

Adik kecik gua tengah menanti mama aku balik dari pasar, adik kembar? jangan cakaplah, menyepikan diri atas katil lagi.

Hari Ahad, 19/6/2011 merupakan Hari Bapa. Tapi aku tak sambut, sebab dah tersambut seminggu awal. Terima kasih Putri Nur Areisya kerana beria kata Hari Bapa minggu lepas. =,="

Sunyi punya sunyi, dengan angin sepoi sepoi bahasa di kampung ku. *eceh, ala ala cerpen pulak dah

Tiba tiba,
 Kucing aku, si Kuning datang, mengigit something dan menghadap abah.

Di letaknya bangkai tikus sebesar tapak tangan gua rasanya, depan abah.

dan beliau mengiau comel.

Seolah olah berkata pada abah

"Selamat Hari Bapa abah"

or maybe,

"Sifu, gua sudah jalankan tugas gua, tikus ini dah mati. Rumah ni dah selamat."


Abah buang tikus tu keluar as Si Kuning buat dunno je dekat tikus mati tu, seolah olah tikus tu memang betul betul untuk abah, dia taknak rasa ciput pun. 

We all just macam jakun gila and then nenek kata,

"Baguslah, ada jugak kerja dia buat dekat rumah ni"



p/s: aku dah takde idea, chow!

Sekian,




4 comments:

zety madu said...

bagus betol si kuning..xmau makan tikus tu sbb nak bg adiah kat ayah u..
ahaha

Amira Chan said...

@Si Kuning askar kat rumah kami. :P

Cik Aish said...

hehe hows sweet :)

Amira Chan said...

@Cik Aish..

Mana ada sweet, geli. :P