Thursday, July 7, 2011

Hi abam comel

Menanti nombor giliran.

"Haihhh, bila lah nak turn Si Monotonous ni" desis hati gua.

nasib baik dari jauh gua dok perhati sorang ni.

"Halamak! ramai betul mat comel" (muka gatal mintak terajang)

Monotonous pun menunjuk-nunjuk mat comel yang berjaya menarik hati beliau. rupanya dia pun berpendapat menda yang sama dengan gua.

Akhirnya giliran yang ditunggu-tunggu tiba. Aku mengiringi Monotonous ke bilik pemeriksaan. Hilang pandangan dari semua mat comel.

Tibaa-tiba muncul satu family, masuk bilik yang sama,

"walamak! ada mat nakal plus comel masuk"

Aku hanya mengukirkan senyuman yang tak berapa manis pada beliau. Konon nak mengorat mat comel.

Mat comel itu melihat aku, dia menghampiri aku, dihulurnya lolipop dari mulut dia. Bersaki baki air liur beliau, dia hulurkan lolipop strawberry tu.

Aku hanya mampu tersenyum, terdetik di hati aku

"Alamak aih! adik kenapa kau comel sangat hah! sweet pulak tu, nak kongsi lolipop pulak dengan aku"(tergelak dalam hati, logik tak?)

Mat comel 20 tahun kemudian. (sengih)

p/s: haish, nak mat comel jugak, tapi hak milik genetik sendiri . Sabar Chan lambat lagi kot, (tersipu sipu sendiri)
sekian,

3 comments:

alif haris said...

suke betul ngn mat comel .. haha ^^

Hans said...

hahahahha
nanti2 jumpa lagi lah mat comel tu

Racun Serangga Terbaru - Hansect

Amira Chan said...

@alif haris
memanglah suke. hehe

@Hans
inshaAllah. hehe